Web Analytics Made Easy - Statcounter

مستند «کیان» از وضعیت موصل پس از خروج داعش می‌گوید و به زندگی فرمانده‌ای عراقی با نام ایرانی کیان می‌پردازد.

حسین علیان نژاد کارگردان فیلم مستند «کیان» در گفتگو با خبرنگار دانشجو درباره خودش و سابقه هنری اش بیان کرد: متولد ۷۲ و اهل بابل هستم و در رشته کارشناسی سینما تحصیل کرده ام. از سال ۸۹ کار هنری را شروع کردم، و دو مستند زمزمه ملکوت که جایزه برگ زرین بهترین مستند از نگاه مردم و مستند کودکان فرشته اند، که کاندید جایزه از جشنواره سیما بوده است و همچنین مستند آب بلا درباره سیل منطقه آق قلا را در کارنامه دارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص ساخت فیلم خود گفت: مدتی برای ساخت مستندی دیگر با نام چای باروت در موصل مستقر بودیم، در آنجا با کیان که از فرماندهان نیروی مردمی حشدالشعبی بود آشنا شدیم. نام ایرانی او و سن و سال جوانش، برایمان جذابیت داشت. علاوه بر آن فعالیت و پردل و جرات بودن این فرمانده جوان نیز عاملی شد تا با شناخت بیشتر او به ساخت مستند «کیان» اقدام کنیم.

علیان نژاد افزود: در ساخت این مستند دو هدف اصلی مد نظر قرار داشت: اول توجه به نقاطی که قبلا در اختیار اهل تسنن بود و بعد از داعش، حالا شرایط بهتری در آن‌ها برای شیعیان برقرار شده بود و دیگری وجود فرماندهان شیعه و اخلاق و منش آن‌ها و همچنین تاثیر آن‌ها در حفظ امنیت مراسم امنیت بود.

سازنده مستند «کیان» درخصوص زمان و عوامل ساخت فیلم خود توضیح داد: فرایند کلی پروژه ساخت این مستند در مجموع از پیش تولید تا پایان تدوین حدود هفت ماه به طول انجامید. کار را به صورت مشترک به همراه جناب حسین صالحی کارگردانی کردیم، فیلمنامه را مجتبی موقر نوشت و تدوین را هم حسین صالحی انجام داد. تهیه کننده کار هم خودم بودم و فیلم به صورت کاملا مستقل به تولید رسید.

علیان نژاد در خصوص جشنواره مستند سیما اذعان کرد: جشنواره به طور کلی خوب است و برخلاف جشنواره‌های دیگر که موضوعات خاصی را تعیین می‌کنند، سمت و سوی خاصی ندارد، به طوری که انواع فیلم‌های ارزشی، فرهنگی، هنری، حیاط وحش، پرتره و موضوعات مختلف دیگر در آن وجود دارد و به نوعی همه اقشار، تفکرات و سلایق، کاملا آزادانه در جشنواره حضور دارند. زمانبندی‌ها و برنامه ریزی پخش فیلم‌ها هم خوب است. اما نکته‌ای که وجود دارد، عدم تناسب هزینه‌های فیلمسازی با حق پخش تلویزیونی است که از سوی جشنواره پرداخت می‌شود. اگر این امر اصلاح شود و به نوعی کمک مالی بیشتری به فیلمساز‌ها صورت بگیرد، شرایط بهتری ایجاد خواهد شد.

وی درباره تاثیر آرای مردمی اضافه کرد: در دوره گذشته با فیلم زمزمه ملکوت به عنوان منتخب آرای مردمی برگزیده شدم. علی رغم اهمیت داوری حرفه ای، لذت به دست آوردن رای مردم خیلی بیشتر است، و ما برای کسب نطر مردم حتی حاضریم فرم را بشکنیم تا مردم لذت ببرند.  
سومین جشنواره تلویزیونی مستند سیما، از ۱۵ تیر ماه با پخش آثار راه یافته به مرحله مسابقه، کار خود را آغاز کرده است و فیلم مستند «عروسک گردان» نیز یکی از آثار راه یافته به این جشنواره است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۱۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه

مستند ایساتیس به کارگردانی علیرضا دهقان و تهیه‌کنندگی راحیل صحرایی و علیرضا دهقان بعد از موفقیت در جشنواره‌های داخلی و خارجی از زمستان ۱۴۰۲ در سینما‌های منتخب گروه سینمایی هنر و تجربه در تهران و شهرستان‌ها به اکران عمومی درآمد و بر اساس آمار سامانه فروش فیلم‌های سینمای ایران عنوان پرمخاطب‌ترین فیلم این گروه را از آن خود کرده و رضایت مخاطبان و منتقدان را همراه دارد.

«ایساتیس» پیش از این در جشنواره سینماحقیقت و جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، جشنواره جهانی فیلم فجر و جشن مستقل سینمای مستند ایران به نمایش درآمده و موفق به کسب جایزه ویژه دبیر جشنواره سینماحقیقت، تندیس بهترین مستند بلند در بخش بین‌الملل جشنواره شهر و تندیس موسیقی از جشن مستقل سینمای مستند شد.

این فیلم همچنین در جشنواره‌های خارجی از جمله جشنواره فیلم مستند مسکو، جشنواره اوشن سیتی امریکا، کازان روسیه، جشنواره سبز مونتنگرو، جشنواره مستند ازمیر و... شرکت کرده و جوایزی از جمله جایزه بهترین فیلم جشنواره اوشن سیتی، جایزه بهترین فیلم جشنواره مونته نگرو را کسب کرده است.

داستان فیلم مستند «ایساتیس» به معرفی قنات‌ها و تاریخچه آن در استان یزد است و به این بهانه قسمت مهمی از تاریخ این استان کهن ایران را بازگو می‌کند و صدایی است شاعرانه و قصه‌گو که تا به حال ناشنیده مانده است.

تدوین این فیلم توسط بهمن کیارستمی و پویا پارسامقام صورت گرفته و فیلمبرداری آن به عهده مهدی آزادی است. داستان فیلم با صدای ابوالحسن تهامی‌نژاد، نصرالله مدقالچی، زهره شکوفنده و مریم شیرزاد روایت می‌شود.

علاقه‌مندان برای تماشای این مستند سینمایی می‌توانند به سایت https://gisheh۷.ir/event/۴۵۶۶۶/ مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • روایت اسارت؛ از پیروزی اسرای ایرانی بر فرماندهان عراقی تا جرزنی بعثی‌ها
  • تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت
  • مستندی نیم‌‎ساعته که ساختش ۱۶ سال زمان برد
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • «رخ‌ مادر» روی آنتن شبکه افق/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • خبر‌های رسانه - ۱۳ اردیبهشت
  • «رخ‌ مادر» از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • راهیابی ماندستان به جشنواره رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش